Не пускат Марадона в САЩ, бил приятел на Кастро

7719
Не пускат Марадона в САЩ, бил приятел на Кастро

Посолството на САЩ в Буенос Айрес е отказало да издаде американска виза на Диего Марадона, предаде БГНЕС.

Дон Диего искал да заведе внука си в Дисниленд във Флорида, а оттам да отскочат до Хавана, за да го запознае с Фидел Кастро. От посолството обаче отказали да му издадат виза именно заради близостта на Марадона с Кастро, както и с вече покойния венецуелски президент Уго Чавес.

След като получил отказ, футболният гений опитал да се снабди с виза от американското посолство в Дубай, където напоследък се е установил в качеството си на посланик на местния Спортен съвет по лична покана на емира - но и оттам му отказали.

За последен път Марадона е бил в Съединените щати през 1994 г. по време на Световното първенство по футбол. Тогава Дон Диего беше капитан на националния отбор на Аржентина, като обаче изигра едва един мач, след което се покри заради избухнал кокаинов скандал.

Марадона многократно е посещавал Куба - било за да се лекува от наркозависимост, било по лична покана на Фидел Кастро. През октомври 2012 г. Дон Диего пък бе във Венецуела, за да подкрепи Уго Чавес по време на президентските избори.

Марадона ходи на два пъти във Венецуела и през тази година - първо за погребението на починалия през март Чавес, а после - за да подкрепи кандидат-президента Николас Мадуро. Последният, вицепрезидент при Чавес, спечели изборите и стана президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com