Негативизъм към Обама и Ромни в печата

5010
Негативизъм към Обама и Ромни в печата

Независимо дали пише за президента Барак Обама, или за опонента му в предстоящия вот на 6 ноември, американският печат през последните месеци проявява особен негативизъм еднакво към двамата кандидати, гласи публикувано днес проучване.

Според авторите на проучването в независимия център Pew Research Center при Мит Ромни 71% от материалите в печата са с негативен нюанс, а при Барак Обама 72%. Освен това изследователите подчертават, че медийното покритие на изявите на двамата се ограничава до някои идеи, които се повтарят според желанието на автора и често са повлияни от техните екипи в кампаниите, но които читателската аудитория не одобрява непременно, предаде БГНЕС.

При Обама две теми изпъкват, като и двете са свързани с икономиката. Според първата неговата политика се е провалила, а според втората, която се среща по-често, нещата са щели да бъдат по-зле, ако президент беше друг. Като трета тема медиите редовно си задават въпроса дали президентът наистина вярва в американския капитализъм.

И четвъртата тема третира почтеността на президента. При републиканеца Мит Ромни Pew Research Center е подбрал 50 медии, които правят портрета му през последните 10 седмици и които го описват по почти същия начин като като опонента му демократ. Централни теми са миналото му начело на инвестиционен фонд, като акцентът е, че за този капиталист заплатите на хората няма да първа грижа. Като представител на капиталистическия елит той трудно ще комуникира със средния американец, като медиите не пропускат да отразят честите му гафове по време на предизборната кампания.

Редактор: Калина Здравкова

САЩ разполагат противоракетен щит в Азия

Пентагонът планира да разположи в района на Азия -Тихоокеания допълнителни средства за ранно предупреждение за ракетно нападение, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com