Нетаняху приветства новите санкции на САЩ срещу Иран

8223
Нетаняху приветства новите санкции на САЩ срещу Иран

Израелският премиер Бенямин Нетаняху приветства решението на САЩ да приемат нови санкции срещу Иран в опит да накарат Техеран да се откаже от ядрената си програма, предаде АФП.

„Премиерът приветства решението на Камарата на представителите да засили санкциите срещу Иран”, заяви в комюнике службата на Нетаняху.

Палестино-израелските преговори ще започнат след Рамадана

Директните палестино-израелски преговори ще започнат след завършването на Рамадан. Това съобщи в интервю за радио “Гласът на Руси...

„След президентските избори в Иран, Камарата на представителите изпрати ясно послание на иранския режим, че международният натиск ще се засилва, докато Иран не започне да изпълнява задълженията си и не спре да се опитва да придобие военен ядрен капацитет. Съдим Иран единствено по неговите действия”, се казва още в комюникето.

Камарата на представителите на САЩ прие нови санкции срещу Иран, предаде радио “Гласът на Америка”.

В сряда долната камара на американския Конгрес наложи нови ограничения на иранския износ на петрол и други санкции. Те имат за цел да възпрепятстват иранското финансиране на предполагаемата програма за ядрени оръжия.

Мерките предстои да бъдат гласувани в Сената.

Ключ към успеха на близкоизточните преговори

Като обяви целта за постигане на мирно споразумение между Израел и палестинците през следващите девет месеца, държавният секретар на С...

Миналата седмица администрацията на президента на САЩ Барак Обама облекчи санкциите върху доставките на медицински и селскостопански доставки и хуманитарна помощ. От Белия дом заявиха, че се надяват на възобновяване на преговорите с Иран, докато страната се готви за полагането на клетва на избрания за президент Хасан Роухани, който е смятан от експертите за политик с относително умерени възгледи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com