Никарагуа и Венецуела предлагат убежище на Сноудън

6271
Никарагуа и Венецуела предлагат убежище на Сноудън

Никарагуа предложи политическо убежище на Едуард Сноудън, след като редица други държави отказаха молбата на бившия служител на ЦРУ, който оповести секретна информация за програмите за наблюдение на американските служби за сигурност, предаде АФП.

„Ние уважаваме правото на убежище и сме отворени към него, и е ясно, че ако обстоятелствата го разрешат, ние ще приемем Сноудън с удоволствие и ще му предоставим убежище тук в Никарагуа," заяви президентът Даниел Ортега. Той получил запитването за убежище в посолството на Никарагуа в Москва. Предполага се, че Едуард Сноудън още се намира в транзитната зона на летище „Шерметиево" в руската столица.

Режисьорът Оливър Стоун: Стоудън е герой

Режисьорът Оливър Стоун определи Едуард Сноудън като „истински герой”. Той призова лидерите на чуждите държави да му дадат ...

Междувременно и венецуелският държавен глава Николас Мадуро предложи убежище на 30-годишния американец, който бяга от правосъдието в родината си, която го обвини в разгласяване на държавни тайни. Публикувано в събота проучване пък показва, че подкрепата за Сноудън сред американските граждани бележи спад.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com