Новото израелско правителство ще засили колонизацията

4748
Новото израелско правителство ще засили колонизацията

Новото израелско правителство на Бенямин Нетаняху, което трябва да положи клетва днес в парламента, ще "засили колонизацията" в Западния бряг, заяви заместник министърът на отбраната Дани Данон два дни преди посещението на американския президент Барак Обама, предаде БГНЕС.

"Ерата на Ехуд Барак (бившия министър на отбраната) свърши. Новото правителство ще засили колонизацията в Юдея-Самария, в Галилея и в Негев", заяви по общественото радио Данон, който е депутат от партията на Нетаняху Ликуд. Преди време заместник министърът, който е член на лобито на заселниците, обвини Барак, че пречи на строежа на жилища в заселническите селища в Западния бряг.

В отговор на въпрос за възможната реакция на американския президент Данон омаловажи рисковете от конфронтация. "САЩ знаят, че имаше избори в Израел и че беше създадено национално правителство. Ние искаме мир, но ако се огледаме надясно и наляво в региона, можем само да констатираме, че нямаме партньори", посочи Данон.

"Няма хоризонт за политически процес. Готови сме да водим преговори без предварителни условия, но не съм оптимист", допълни той. Приближени на новия министър на отбраната Моше Яалон, цитирани от общественото радио, изключиха всякаква възможност за жест към Палестинската автономия по повод визитата на Барак Обама. Моше Яалон е против освобождаването на палестински затворници, замразяването на колонизацията и предаването на контрола върху нови сектори в Западния бряг на Палестинската автономия, допълни радиото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com