Оланд: Меркел е силна, но не и сложна личност

4704
Оланд: Меркел е силна, но не и сложна личност

Според френския президент Франсоа Оланд германската канцлерка Ангела Меркел е "силна, но не и сложна личност" и противно на това, което се говори, отношенията му с нея "не са лоши", предаде БГНЕС.

"Аз бързо разбрах нейната личност, силна, но не и сложна. Тя иска и има чувство за компромис, а в същото време държи на своята позиция", подчертава Оланд в интервю за германския седмичник "Мариане", което ще излезе в утрешния му брой.

"Противно на това, което се говори, нашите отношения не са лоши", добавя френският президент. Според него по време на срещата на високо равнище на ЕС на 28 и 29 юни "тя игра ценна роля". "Тя разбра, че трябва да реагира спрямо Испания и Италия, които използваха нейната слабост като сила", добавя Франсоа Оланд.

Меркел няма да допусне еврооблигации "докато е жива"

Германската канцлерка Ангела Меркел отново категорично отхвърли идеята за еврооблигации, заявявайки, че такива няма да има, докато е ...

Що се отнася до американския президент Барак Обама, "той е много конструктивен, много информиран, но преди всичко е американец, който ясно осъзнава могъществото на САЩ. Той се солидаризира /с френската позиция в ЕС/, защото се нуждае от растеж в Европа, за да съживи икономиката в своята страна", подчертава президентът на Франция.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com