От британския парламент масово се влиза в сайтове с порнография

8431
От британския парламент масово се влиза в сайтове с порнография

Близо 300 000 "опита за влизане в сайтове, смятани за порнографски", са били регистрирани между май 2012 и юли 2013 година от компютри на британския парламент, показват официални данни. Те бяха обявени от парламента в отговор на запитване от електронното издание на британския вестник "Хъфингтън Пост".

Според информацията най-голям брой връзки са регистрирани през ноември миналата година със 114 844 опита за влизане в порнографски сайтове и през април 2013 година с 55 552 опита.

Опитите намаляват драстично до 15 през април 2013 г. и 397 през юни 2013 г. Запитана от "Хъфингтън Пост", говорителка на парламента не даде обяснения за вариациите в броя на връзките. Според изданието, което напомня, че 5000 души работят в парламента, за седем месеца от януари до юли 2013 г. са били регистрирани и 52 000 посещения от парламентарната мрежа в сайтове за извънбрачни връзки.

Британският парламент не се съгласи на военна операция в Сирия

Късно вечерта вчера британският парламент отхвърли резолюцията на правителството на Дейвид Камерън за необходимостта от "решителен отг...

"Не смятаме, че тези данни дават точна представа за броя на нарочните опити, имайки предвид разнообразния начин, по който сайтовете функционират, реагират и взаимодействат", заяви говорителка на Камарата на общините. "Един потребител може да влезе в сайт, съдържащ опционални или автоматични линкове към други сайтове (без да ги отваря), което въпреки това се регистрира като търсене", допълни говорителката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com