Откриха телата на пилотите от сваления турски изтребител

5080
Откриха телата на пилотите от сваления турски изтребител

Телата на двамата пилоти на турския изтребител, който беше свален от Сирия на 22 юни, бяха открити на дъното на Източното Средиземноморие, съобщи турската армия, предаде БГНЕС.

"Телата на двамата пилоти бяха открити на морското дъно и тече операция по изваждането им на повърхността", съобщи ГЩ на турските въоръжени сили в комюнике, публикувано на страницата му в интернет.

В него се посочва, че двуместният изтребител F-4 Фантом е бил свален в международното въздушно пространство при обстрел от сирийската армия, но останките от свалената машина все още не са открити.

Сирийският президент Башар ал-Асад заяви вчера, че съжалява, че военно-въздушните сили на страната му са свалили изтребителя, но настоя, че той се е намирал в сирийското въздушно пространство в момента на стрелбата.

Инцидентът предизвика демонстрация на сила между двете съседни страни, които според информациите струпали войски близо до общата си граница. Освен това Анкара изпрати зенитни оръдия и ракетни батареи, след като обеща да даде твърд отговор на бъдещи нарушения на границата от сирийската армия.

Редактор: Ая Косарова

Асад обвини Турция, че помага на сирийски "терористи"

Сирийският президент Башар Асад обвини Турция, че предоставя логистична подкрепа на сирийски „терористи” и призова Анкара д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com