"Пилотна група" на ЕС пише стратегии за ромите

4061
"Пилотна група" на ЕС пише стратегии за ромите

Франция одобри предложението на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг за създаване на "пилотна група" от държави от Европейския съюз за интегриране на ромското население. България е сред споменатите в пилотната група държави, съобщи БНР.

Заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг обсъди ситуацията с ромите с френския външен министър Манюел Валс и други членове на френското правителство. Предлаганата от нея група може да включва Франция, държави членки, предприели успешни мерки, като Испания и Финландия и такива със значително ромско население като Румъния, България и Унгария. Те трябва да изработят заедно ефикасни стратегии за интеграция, приспособими към различните страни.

Изглежда, че Франция прилага законите, основани на европейските правила в отношението към ромите, но Европейската комисия ще бъде бдителна, заяви еврокомисарят. Тя подчерта, че демонтирането на незаконни лагери с лоши санитарни условия е отговорност на Франция.

Рединг настоя още за решителни действия за образованието на ромските деца, за да не бъдат загубено поколение със същите проблеми след 10 години.

Рединг настоява за образование за ромите

Заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар на правосъдието Вивиан Рединг днес призова европейските страни да осигуря...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com