Путин заплашва Украйна със защитни мерки

7575
Путин заплашва Украйна със защитни мерки

Митническият съюз, в който участват Русия, Казахстан и Беларус, планира да предприеме "защитни мерки" в случай на подписване на споразумение за асоцииране между Украйна и Европейския съюз, предупреди руският президент Владимир Путин. 

"Ако нашите (украински) съседи вървят към либерализиране на митническия съюз с ЕС..., тогава страните от Митническия съюз (начело с Русия) ще трябва да обмислят защитни мерки. Съществува такава възможност", заяви Путин, цитиран от руските агенции. 

Русия се готви да спре свободната търговия с Украйна

Русия може да обсъди въпроса за отмяна на режима на безмитна търговия с Украйна, ако Киев подпише споразумение за асоцииране с Евро...

Той допълни, че в случай на либерализиране на съществуващия митнически съюз между ЕС и Украйна, украинският пазар ще бъде залят от качествени и не много скъпи стоки, което ще има негативно влияние върху украинските производители, а в резултат на това и върху руските производители. И това може да постави нашите производители в доста трудно положение", заяви Путин. 

Русия вече предупреди Украйна миналата седмица, че в случай на подписване на "самоубийствено" споразумение за асоцииране с ЕС Москва ще засили контрола върху украинските стоки по границата между двете страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com