Протестиращите излязоха за 70-и път пред Парламента

9859
Протестиращите излязоха за 70-и път пред Парламента

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха за поредна вечер в центъра на София, за да изразят своето недоволство, съобщава "Фокус".

Събралите се пред сградата на Министерски съвет протестиращи блокираха движението по бул. „Цар Освободител" и бул. „Княз Ал. Дондуков" в района на площад „Независимост". Протестиращите са не повече от 100 души. Те развяват български знамена и са издигнали лозунги, с които призовават за оставка на правителството.

69-ти ден на ДАНСwithme: "Вдигайте си чуковете"

69-ти ден на ДАНСwithme – хората отново са на площад „Независимост” с викове „Оставка” към Министерския с...

Пред сградата на Министерски съвет се чуват силни освирквания и скандирания „оставка". Някои от протестиращите са дошли с велосипеди, а млади семейства са на протеста с децата си.

Протестът започна спокойно. Има полицейско присъствие в района около Министерски съвет.

Водени от звуците на тъпани и барабани, протестиращите граждани в столицата се отправиха към сградата на Народното събрание.

След като изразиха недоволството си за поредна вечер пред сградата на Министерски съвет, протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски продължиха по протестния си маршрут. Те скандират „оставка” и освиркват управляващите. Преминавайки, протестиращите затварят движението по бул. „Цар Освободител”.

Стреляме по яребици, докато ни гони лъв

Давам си сметка, че ще си навлека гнева на повече приятели и съмишленици, отколкото на онези, които винаги съм считал за противници. Но...

Недоволните граждани развяват български знамена, както и знамена на Европейския съюз. В района на протестното шествие има полицейско присъствие.

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски, които се събраха за поредна вечер в центъра на столицата, достигнаха до сградата на Народното събрание.

Те преминаха разстоянието от пл. „Независимост” до пл. „Народно събрание” със силни освирквания и скандирания „оставка”. Шествието е водено от звуците на барабани и тъпани, а във въздуха се вижда, че развяват български знамена и знамена на ЕС. На паметника на Цар освободител пред сградата на парламента също са се събрали протестиращи, които посрещана шествието също със скандирания и освирквания.

Загражденията пред сградата на Народното събрание са значително по-малко, като има само 4 метални решетки. До загражденията пред парламента има полицейско присъствие. Някои от недоволните граждани и тази вечер са довел със себе си домашните си любимци, на протеста има и много млади хора със своите деца. Обстановката на протеста е спокойна. Движението по бул. „Цар Освободител” е спряно в района на парламента. Някои от недоволните граждани се разотиват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com