Расмусен: НАТО не смята да се меси в Сирия

4745
Расмусен: НАТО не смята да се меси в Сирия

НАТО няма никакъв проект за намеса в Мали, където северната част на страната се контролира от въоръжени ислямисти, нито в Сирия, заяви днес генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен, предаде БГНЕС.

"НАТО не възнамерява да се намества в Мали. Ние следим внимателно обстановката там", добави той. В събота малийският премиер Шейх Модибо Диара призова Запада към военна намеса в северната част на страната и по-конкретно да изпрати бойни самолети и специални части в помощ на войските на Западноафриканската общност, дислоцирани там под егидата на ООН.

Що се отнася до Сирия, Расмусен потвърди позицията, че НАТО, възприета още в началото на конфликта. "Ние сме силно обезпокоени от ситуацията " в Сирия, "но не виждаме военно решение" на конфликта между режима на Башар Асад и бунтовниците, подчерта ръководителят на алианса.

Сирийските бежанци в Турция наближават 100 хиляди

Броят на сирийските граждани, потърсили убежище в съседна Турция заради конфликта в родината, се покачи на близо 100 хиляди, обявиха ...

"Ние не водим никакви дискусии за военна опция", добави Расмусен, като отново призова враждуващите сили "да намерят политическо решение" и потвърди безпокойството на НАТО по въпроса с химическите оръжия на режима.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com