Равен резултат между Обама и Ромни

8113
Равен резултат между Обама и Ромни

Действащият държавен глава на САЩ Барак Обама избра най-точните думи, но може би претендентът за президентския пост, републиканецът Мит Ромни, имаше по-добрата нощ. Не в смисъла на това, че той спечели третия и последен предизборен телевизионен дебат. Ако трябва да се даде подобна оценка, то резултатът между двамата претенденти за Белия дом е равен.

Но Ромни се представи като „мирен президент” и стъпка всички предположения, че ще поведе Америка към нови международни войни.

Той не допусна нито една от грешките си от миналото, нито пък каза нещо очевидно глупаво. Мит Ромни заяви, че ще се придържа към политиката на Обама за изтеглянето на военнослужещите от Афганистан до края на 2014 година и се съгласи, че санкциите срещу Иран действат. Както гласи един коментар в „Туитър” – неговата политика изглежда е да се говори високо, но да се продължава с досегашното положение.

Но Барак Обама беше решителен и забавен. Той подцени твърдението на Ромни, че Америка има по-малко кораби, отколкото през 1916 година, като заяви, че САЩ сега разполагат и с по-малко байонети и коне. Действащият президент посочи, че 80-те години на миналия век отново привличат, тъй като искат външната им политика да се върне.

Обама не се държеше като възмутен или обиден президент, както очакваха някои анализатори, но той представи своите успехи спокойно и ясно.

И двамата претенденти се опитаха да вмъкнат в дебата икономиката, която е по-голямо опасение за американците от това, което се случва зад граница.

Дебатът беше тягостен с това, че изглежда, че външната политика се свежда единствено до Близкия изток. Израел сигурно беше споменат десетки пъти.

За кратко бе обърнато внимание и на Китай през последните 15 минути, но предимно за азиатската страна се говореше като за търговски съперник. Европа изобщо не беше спомената.

Финалният дебат най-вероятно няма да промени резултатите от предизборните допитвания, но маркира промяна в акцента на външната политика на Ромни.

Това е опасност за него, тъй като възкресява старите обвинения за промяна на позицията.Но също така предполага нова увереност, че той може да убеди хората, че е достатъчно сигурен, за да му се повери президентството.

ВВС

Обама е победител на третия предизборен телевизионен дебат

Действащият държавен глава на САЩ Барак Обама е победител в третия и последен предизборен телевизионен дебат срещу републиканеца Мит Ро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com