Ройтерс "уби" погрешка Джордж Сорос

10018
Ройтерс "уби" погрешка Джордж Сорос

Не е тайна, че големите новинарски агенции и големите медии в цял свят държат готови материали за смъртта на известни личности, които са на преклонна възраст. Понякога обаче, тези готови материали биват пуснати погрешка и стават огромни гафове.

Малко след полунощ днес авторитетната новинарска агенция "Ройтерс" направи такъв гаф, като пусна новина за смъртта на известния финансист Джордж Сорос. Няколко часа по-късно новината е свалена и е публикувано извинение.

Автор на материала за "починалия Соро" е Тим Истхъм, който пише: "Джордж Сорос, който почина XXX на ХХХ години, бе много успешен финансист и инвеститор.." Джордж Сорос е на 82 години, а негов говорител от Ню Йорк съобщи, че финансистът е жив и здрав.

"Ройтерс погрешно публикува предварително некролог на финансиста и филантроп Джордж Сорос. Говорител на Сорос заяви, че финансистът от Ню Йорк е жив и здрав. Ройтерс се извинява за грешката", се казва в съобщение, публикувано на официалната страницата на агенцията.

Сорос спечелил $1 млрд., залагал на слаба йена

Световният финансист Джордж Сорос е забогатял с 1 млрд. долара от ноември 2012 г. досега, тъй като е залагал на спад в курса на йен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com