Русия разработва нова междуконтинентална ракета

18974
Русия разработва нова междуконтинентална ракета

Русия разработва нова междуконтинентална балистична ракета, която би трябвало да замени наличните апарати с далечен обсег "Топол-М" и "Ярс", съобщиха от армията в комюнике, предаде БГНЕС.

Разкривайки съществуването на проекта за първи път, командващият ракетните войски със стратегическо значение генерал Сергей Каракаев обяви, че вече са били извършвани тестови опити с прототипи. Работата по програмата върви "в правилната посока", заяви той, цитиран от руските медии.

"Ракетата е създадена чрез използването и развитието в максимална степен на съществуващите технологии, което съкращава значително сроковете и разходите по създаването й", заяви Каракаев.

Генералът уточни, че са извършени няколко изстрелвания на прототипи през 2012 г., последният от които на 24 октомври от космодрума Капустин Яр в област Астрахан (Югозападна Русия).

В бъдеще новата ракета, използваща твърдо гориво, ще замени вече съществуващите ракети от пето поколение като Топол-М, уточни командирът. Тази ракета със световно значение ще може да се справи с всякакви системи за противоракетна отбрана, увери той.

Русия: Западът опитва да отслаби позициите ни в арабския свят

Западът и Арабската лига изопачават позицията на Москва за Сирия, за да замразят отношенията на Русия с арабския свят. Това заяви специ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com