Русия: Търсенето на оръжия за масово унищожение в Сирия е предтекст за отстраняването на Асад

14678
Русия: Търсенето на оръжия за масово унищожение в Сирия е предтекст за отстраняването на Асад

Русия предупреди, че търсенето на оръжия за масово унищожение в Сирия е предтекст за отстраняването на президента Башар Асад, съобщава АФП.

На въпрос защо генералният секретар на ООН, Бан Ки-мун настоява за инспекция в Сирия, при условие, че няма неопровержими доказателства за използването на химическо оръжие от страна на режима на Башар Асад през декември, руският министър на външните работи, Сергей Лавров отговори:

Сирийският премиер оцеля при атентат

Сирийският премиер Уаел ал-Халки оцеля при експлозия, насочена срещу конвоя му в Дамаск, съобщи сирийската държавна телевизия, предаде ...

„Това искане на генералния секретар с референция за забравен епизод ни напомня за опит Сирия да бъде превърната в практически аналог на Ирак, където също търсеха оръжие за масово унищожение.Има правителства и външни играчи, които смятат, че уместно да свалят управляващият режим в Сирия, но въпросът за използване на оръжие за масово унищожение е твърде сериозен, не трябва да се шегуваме с него”.

В същото време министърът на външните работи на Франция, Лоран Фабиюс обяви, че Париж не разполага с доказателства за използването на химически оръжия в Сирия, за каквито миналата седмица съобщиха САЩ и Великобритания, предаде РИА Новости.

„Ние никак не сме уверени. Има данни, предоставени от англичаните и американците, ние в момента ги проверяваме”, заяви Лорен Фабиюс.

 

Задържаха 140 предполагаеми терористи в Русия

Руската Федерална служба за сигурност съобщи, че е арестувала 140 души в Москва, които са заподозрени в дейността на ислямистки екстрем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com