Сирийският премиер оцеля при атентат

7143
Сирийският премиер оцеля при атентат

Сирийският премиер Уаел ал-Халки оцеля при експлозия, насочена срещу конвоя му в Дамаск, съобщи сирийската държавна телевизия, предаде БГНЕС.

"Терористичният взрив в Мазех беше опит за атентат срещу конвоя на премиера и д-р Уаел ал-Халки е невредим", съобщи държавната телевизия. Сирийският център за наблюдение на човешките права уточни, че колата бомба избухнала срещу конвоя на Халки, докато преминавал през квартал Мазех в Дамаск, при което е загинал един от бодигардовете му.

Директорът на центъра Рами Абдел Рахман заяви, че шофьорът на Халки и втори бодигард са тежко ранени при експлозията. Фотограф на Франс прес на мястото на инцидента съобщи, че няколко коли са били унищожени от взрива, включително автобус, който изгорял. Предните стъкла на други коли, паркирани наблизо, са натрошени.

Мазех е луксозен квартал в западната част на Дамаск и там се намират резиденциите на редица високопоставени представители на режима. Халки стана премиер през август 2012 г., след като предшественикът му Риад Хиджаб премина на страната на опозицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com