Самарас не изключва възможността за нова европейска помощ

5037
Самарас не изключва възможността за нова европейска помощ

В неделя гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че не изключва възможността за нова европейска помощ за Атина и изрази надежда, че през 2014 година страната ще се завърне на дълговите пазари, за да запълни празнините в националните си финанси, пише в. „Катимерини”.

Самарас уточни, че през 2012 година ЕС и МВФ са обещали да предоставят допълнителна помощ за Гърция в случай на нужда и ако страната изпълнява поетите ангажименти.

Гърция е вече била остров на стабилност

Гръцкият премиер Андонис Самарас каза на страната, че след шест години на криза, рецесията ще приключи през следващата година, предаде ...

Едно от изискванията е постигане на бюджетен излишък, което според Самарас Гърция ще изпълни още през 2013 година.

Гърция вероятно ще има нужда от допълнителна помощ, заяви преди дни председателят на еврогрупата Йерун Диселблум, като предупреди засега да не се правят никакви предположения, особено за начините за намаляване на дълга на страната, предаде АФП.

Запитан за необходимостта от трета помощна програма за Атина, Диселблум определи като „реалистично да се мисли, че доппълнителна помощ ще бъде нужна”.

„Но не говоря за нов заем”, подчерта председателят на групата на финансовите министри от еврозоната в изслушване пред Комисията по икономическите въпроси в ЕП.

Гърция предложи откриване на ГКПП Маказа на 9 септември

Гърция отправи официална нота към МВнР за откриване на ГКПП Маказа на 9 септември. Той ще свърже Северна Европа с пристанищата на Бяло...

„Винаги сме били ясни по този въпрос – дори след края на настоящата програма може да бъде необходима допълнителна помощ”, заяви той.

Диселблум допълни, че проблемите на Гърция няма да бъдат решени до 2014 година, и припомни, че докладът на международните кредитори за Гърция трябва да бъде изготвен до ноември 2013 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com