САЩ евакуира почти всичките си държавни служители от Йемен

6683
САЩ евакуира почти всичките си държавни служители от Йемен

Държавният департамент на САЩ нареди на своите служители с несъществени функции и на всички американски граждани да напуснат "незабавно" Йемен заради сериозни терористични заплахи, предаде БГНЕС.

Това предупреждение е отправено след затварянето на няколко посолства и консулства на САЩ в Близкия изток и Африка, след като са били прехванати съобщения, говорещи за опасност от атентати на "Ал Кайда" и по-конкретно в Йемен.

В комюникето дипломатическото ведомство препоръчва на американските граждани да отложат посещения в Йемен, а онези, които в момента живеят там, да напуснат незабавно страната. Държавният департамент окачествява терористичната опасност там като "изключително висока" и нарежда на правителствения персонал, който няма жизненоважни функции, да отпътува.

"Терористични организации, в това число "Ал Кайда" в Арабския полуостров, продължават да са активни навсякъде в Йемен", се казва в комюникето. "Правителството е силно обезпокоено от евентуални атаки срещу граждани на САЩ, както и срещу американски обекти, компании и интереси на САЩ и западни държави", добавя Държавният департамент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com