САЩ подозират Израел в шпионаж

6844
САЩ подозират Израел в шпионаж

САЩ отказват да освободят американския шпионин от еврейски произход Джонатан Полард, защото подозират Израел, че крие съществуването на други агенти на територията им, съобщи бившият израелски посланик във Вашингтон Итамар Рабинович, предаде БГНЕС.

"Американците подозират, че Джонатан Полард не е сам, че има и други като него и че Израел, въпреки всичките си обещания, не е разкрил всичките си карти", заяви Рабинович пред израелското обществено радио.

"Те наказват Израел на гърба на Полард и изразяват гнева си по-скоро срещу Израел, отколкото срещу него", заяви бившият дипломат.

Бившият анализатор от американския военноморски флот Джонатан Полард беше осъден през 1987 г. на доживотен затвор заради това, че предоставил на Израел хиляди документи, класифицирани като "тайна отбрана", между май 1984 г. и ареста му през ноември 1985 г.

В отговор на въпрос за присъствието на израелски "къртици" в САЩ Рабинович отговори лаконично: "Страхувам се, че има такива". Той заяви още, че доколкото му е известно, Израел не е казал последната си дума по аферата Полард.

Според коментатора на израелското обществено радио за първи път бивш израелски представител на такова ниво намеква, че е възможно и други израелски къртици да развиват дейност в САЩ.

Редактор: Ая Косарова

Израел строи палатков лагер за 20 хил. африкански имигранти

До края на годината израелските власти ще построят палатков лагер с 20-25 хил. места за африкански имигранти. Стотици от тях към момен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com