Сирийската опозиция с военни успехи в Алепо

5974
Сирийската опозиция с военни успехи в Алепо
Башар Асад вярва, че той ще е победител

Сирийската въоръжена опозиция превзе ключов армейски пункт край летище в Алепо като част от кампанията за установяване на контрол над редица аерогари в северната част на страната, съобщи Обсерваторията за човешки права.

"Бунтовниците превзеха пункт на няколкостотин метра от военното летище "Найраб". То се намира по пътя към международното летище в Алепо, обяви директорът на организацията Рами Абдел Рахман.

Днешният успех е поредната победа на опозицията над режима в Дамаск. През миналата седмица бунтовниците превзеха няколко други военновъздушни бази - "Ал Джарах" "Хасел" и "База 80", всяка от които се намира в провинция Алепо. Конфликтът в Сирия продължава вече 23 месеца. От началото му загинаха над 70 хиляди души – както противници на президента Башар Асад, така и негови привърженици.

Междувременно сирийският президент Башар Асад е убеден, че правителството ще успее да постигне победа срещу въоръжената опозиция.

Ситуацията в Сирия все повече се влошава

Никой не си представяше, че военните действия в Сирия ще продължат толкова дълго. Вече две години в страната се води гражданска война,...

"Ние сме уверени, че ще победим, в това ни убеждава развитието на политическата и военната ситуация в страната", заявил Асад на среща с група ливански политици, предаде БГНЕС. "Това не означава, че всичко вече е решено. Все още ни предстои много работа както в политически план, така и на бойното поле с екстремистките терористични групировки. Ние обаче сме убедени, че бъдещето е наше. Сирийците са решени да провалят заговора", подчертал президентът Асад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com