Според Обама Европа трябва да действа като САЩ срещу кризата

4516
Според Обама Европа трябва да действа като САЩ срещу кризата
Президентът на САЩ е убеден, че в икономическо отношение страната му е много по-добре, отколкото Европа

Американският президент направи изказване за дълговата криза в Европа в реч на събитие за даряване на средства в Сиатъл, пише „Ханделсблат”.

Според мнението на Барак Обама Европа трябва да се фокусира повече върху използвания от САЩ модел, за да преодолее кризата.

Кризата увеличи броя на луксозни вили под наем

Кризата увеличи броя на луксозни вили, които се дават под наем, защото много трудно се намират купувачи за суперлуксозните имоти. Вил...

“Европа все още е в трудно положение, отчасти понеже не предприе някои от нашите решителни стъпки в началото на тази криза”, заяви Обама в речта си в четвъртък.

Президентът на САЩ изрази предположение, че Европа все още се бори с финансовата си криза, тъй като не следва пътя на САЩ на опити за стимулиране на икономиката.

Обама призна, че американската икономика, белязана от бавен икономически растеж и висока безработица, е изправена пред насрещен вятър. Той обаче описа положението като много по-добро, отколкото това в Европа, където някои нации потъват в рецесия.

Той направи изказването си само няколко дни, след като един от съюзниците му на световната сцена, френския президент Никола Саркози, не беше преизбран на поста си на избори.

СЕ: Ограничаването на разходите подхранва расизма

Мерките за строго ограничаване на разходите, приети в редица държави членки на ЕС, подхранват расизма и нетолерантността, констатира ...

Отчасти поражението на Саркози се дължеше на влиянието на най-голямата рецесия в страната от 30-те години на миналия век.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com