Сърбия се готви за цивилизована раздяла с Косово

7235
Сърбия се готви за цивилизована раздяла с Косово

В сръбските политически среди все по-често се говори за изграждането на нова стратегия спрямо Косово. Като автор на новата политика се сочи известният сръбски академик Добрица Чосич, смятан за идеолог на съврменния сръбски национализъм, който доведе до войните на територията на бивша Югославия през 90-те години на миналия век, предаде БГНЕС.

"Дойде време да се разделим по цивилизован начин с Косово, да го предадем по цивилизован начин", казва Чосич пред днешния брой на вестник "Прес". Според него "Косово е истинска ракова рана в обществето".

В тази връзка изданието цитира и вчерашното изказване на новия сръбски държавен глава Томислав Николич. "Никога повече няма да бъда президент в Прищина", каза буквално Николич. Местните наблюдатели смятат, че това е и първото признание за обрата в политиката на властите в Белград спрямо Косово.

Миналата седмица Томислав Николич призова всички парламентарно представени политически партии в Скупщината /Народното събрание, бел.ред./ да постигнат консенсус за Косово.

Редактор: Яна Баярова

Албанския Нелсън Мандела: Косово и Албания ще са едно

Адем Демачи, когото някои наричат ​​"албанския Нелсън Мандела", тъй като прекара цели 28 години в затвора заради борбата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com