Турция облекчи сериозно условията за пребиваване на чужденци

28846
Турция облекчи сериозно условията за пребиваване на чужденци

Южната ни съседка Турция прие закон, който дава по-голяма закрила на чужденци, дошли на турска територия и подложени на унизително отношение или преследване в собствената им страна.

Със закона се отменят досегашните разрешителни за временно пребиваване, т.н. тескерета, информира БНР. Вместо тях ще се издават разрешителни за работа, с което се цели да бъдат намалени бюрократичните формалности. Чужденците, пребивавали най- малко 8 години без прекъсване в Турция, ще имат право на постоянно пребиваване.

5000 турци искат да работят в мъжки публични домове

Близо 5000 турци са изявили желание да работят в мъжки публични домове. Това разкриват от дружеството “Шефкат-дер” в Истанб...

Въвеждат се транзитни визи за преминаващите през турските летища чужденци. Жертви на трафика на хора ще може да остават до 30 дни в страната.

Една от най-важните разпоредби в закона е свързана със сирийските бежанци в Турция. Те получават статут "временна закрила", а част от тях след определен срок ще ще имат право на разрешително за работа.

Новият турски закон ще предоставя право на закрила за онези чужденци, които са изложени на нечовешко или унизително отношение или са преследвани в собствената им страна. Те няма да бъдат връщани в страната, където съществува заплаха за живота или свободата им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com