В САЩ набират сила настроения срещу Русия

14832
В САЩ набират сила настроения срещу Русия

20 хил. американци са сложили подпис под петицията, в която се иска американските власти да включат в „списъка Магнитски” депутатите от Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент), подкрепили забраната за осиновяване на руски деца от американски семейства.

Броят на подписите расте бързо, отбелязва агенция "Фокус". Документът беше публикуван вчера на сайта на Белия дом. За да бъде приета за разглеждане петицията от администрацията на САЩ, то тя трябва да събере 25 000 подписа до 20 януари.

ЕС е готов за облекчаване на визовия режим с Русия

ЕС е готов за подписването на разширено споразумение за облекчаване на визовия режим с Русия. Това заяви председателят на Европейската ...

Заради "списъка Магнитски" Русия вече прие закон, който е своеобразен отговор - "Дима Яковлев". Според него американски граждани не могат да осиновяват руски деца. Законът "Магнитски" в САЩ налага санкции на руски граждани, за които се смята, че са нарушавали правата на човека такива, каквито са описани в хартата на ООН. Налагат се и визови ограничения на руснаци, които според САЩ са замесени в смъртта на юриста, както и на всички руски чиновници, осъдени за нарушения на човешките права.

Редактор: Ивайло Петров

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com