В Скопие: Плевнелиев отказа среща с Иванов

5363
В Скопие: Плевнелиев отказа среща с Иванов

Българският президент Росен Плевнелиев отказа присъствие на президентската среща в Охрид на 1 юни и страната му ще бъде представлявана от премиера Марин Райков, пише македонското електронно издание Република.

Според изданието от кабинета на македонския президент Георге Иванов са съобщили, че отказа на Плевнелиев бил без обяснение и получили съобщение, че вместо държавния глава, в Охрид ще присъства премиерът Марин Райков.

Шок в Сърбия: Части от Сърбия, Гърция, България и Албания в картата на Велика Македония

Македонската телевизия Сител публикува карта на Велика Македония, в чиято територия са присъединени части от Сърбия, Албания, Гърция и...

На срещата на върха на страните от Югоизточна Европа ще присъстват президентите на Албания, Хърватия, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, както и външният министър на Турция Ахмед Даватоглу.

По-рано присъствието си отказа и гръцкият президент Каролос Папуляс, а не е ясно и дали ще присъства външният министър Димитрис Аврамопулос, посочва изданието.

Специални гости на срещата ще бъдат председателстващият Общото събрание на ООН Вук Йеремич, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, еврокомисарят Кристалина Георгиева и специалният представител на генералния секретар на Съвета на Европа Маргарета Волстрьом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com