Оправдаха Йордан Лечков

9630
Оправдаха Йордан Лечков

Пловдивския Апелативен съд оправда напълно Йордан Лечков. Бившият кмет на Сливен беше осъден от Старозагорския Окръжен съд, че е сключил неизгодна сделка, с което е ощетил общината в качеството му на длъжностно лице. Лечков бе осъден от Старозагорския съд на 2 години лишаване от свобода и лишен от правото да заема длъжността кмет в срок от 3 години.

Пред съда Лечков пледира невинен като каза, че е всичко, което е правил, е било законно и се пошегува като благодари на Окръжния съд, че му дава правото да бъде президент или премиер, само не и кмет.

Лечков обжалва присъдата си

Бившият кмет на Сливeн Йордан Лечков обжалва тази седмица в Пловдив 2-годишната присъда, която му наложи Старозагорският окръжен съд.То...

Съдия Емилия Кемалова, председател на Съдебния състав на Апелативния съд в Пловдив по делото, препоръча на Лечков в бъдеще да се занимава с неща, които са му работа, а не със странични неща извън коловозите, в които е вкаран и обоснова оправдателната присъда подробно, предаде БЛИЦ.

В хода на процеса в Пловдив бе изтъкнато, че Лечков е бил подложен на продължителен тормоз от окръжния прокурор в Сливен, който е действал предубедено, заради лични нападки между двамата.

Обжалването на присъдата може да бъде направено в 15-дневен срок. Лечков благодари на съдебния състав и изтъкна, че само след около месец ще бъде отново пред Апелативния съд в Пловдив по друго обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com