Венизелос: Гърция пак ще наложи вето на Македония

11788
Венизелос: Гърция пак ще наложи вето на Македония

Лидерът на гръцката партия ПАСОК Евангелос Венизелос заяви, че страната му през юни отново ще наложи вето за членство на Македония в ЕС, пише днес македонският вестник ”Дневник”.

„Гърция е най-големият и най-важният поддръжник на европейската перспектива на БЮР Македония, но според европейската политическа, институционална, историческа и културна рамка за приемане на нови страни-членки е необходимо да се решат съществуващите проблеми”, заявил Венизелос, чиято партия е част от управляващата коалиция в Гърция.

Б.Димитров: Изявлението на СМК е провокация, чрез него говори правителството в Скопие

Изявлението на лидера на Световния македонски конгрес (СМК) би могло да се счита за поредната провокация на правителството в Скопие спр...

Министрите на външните работи на ЕС наай-вероятно няма да дискутират евроинтеграцията на Македония на срещата, която ще се състои този месец, пише пък македонският ”Утрински весник”.

Според неназовани източници от Брюксел Македония може да бъде в дневния ред на Съвета на министрите, само ако бъде формирана комисията, която трябва да разследва инцидентите в парламента от 24 декември.

Според същите източници министрите няма да повдигнат въпроса за евроинтеграция на Македония и Сърбия, а евентуално темата ще бъде дискутирана непосредствено преди срещата на лидерите на ЕС в края на юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com