Заложническа драма в парламента в Сараево

5634
Заложническа драма в парламента в Сараево

Истинска драма със заложници се разигра тази нощ в парламента на Босна и Херцеговина в Сараево, съобщиха босненските медии.

Демонстрантите, които протестираха пред сградата на парламента, не допускаха никой да влезе и излезе от сградата, правейки жива верига. В парламента е имало депутати, но и участници в конференция на управителите на народните банки от Югоизточна Европа, които са поискали помощ от своите посолства, тъй като се чувствали като заложници.

Демонстранти блокираха парламента на Босна

Над 3000 души блокираха сградата на парламента на Босна и Херцеговина в Сараево, предаде ИТАР-ТАСС. Демонстрантите са обкръжили сграда...

Причина за протестите е липсата на споразумение между политическите партии за единния граждански номер за новородените. Те са започнали, след като тримесечно бебе не е могло да замине на лекуване в чужбина, тъй като не е имало ЕГН.

Електронното издание на сараевския ”Дневни аваз” съобщи, че драмата със заложниците е приключила около 03.00 часа /местно време/, когато полицията е успяла да евакуира чуждестранните гости и политиците от сградата на парламента. В преговорите с протестиращите е участвал представителят на международната общност Валентин Инцко, който е успял да ги убеди да пуснат заложниците един по един.

По-рано управителят на Народната банка на Босна и Херцеговина Кемал Козарич е заявил, че този инцидент е истински дипломатически скандал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com