Мата: Минаха 4 години, но Испания е все още гладна да печели

13314
Мата: Минаха 4 години, но Испания е все още гладна да печели

Тих, спокоен и изпълнен с вълнение. Хуан Мата все още очаква окончателния списък с избраните от Висенте дел Боске играчи за Световното в Бразилия. Той е подготвен за всичко след трудната за него година, но все пак се надява, че доброто му представяне в последните за сезона мачове ще наклони везните в негова полза.

Сеньор Мата, спите ли добре в очакване на списъка на Дел Боске за Световното?

- Да, много добре.

Не сте ли нервен?

- Не, но, разбира се, мислиш за това. Все още се надявам много да съм в списъка. Ако това се случи, ще бъда много щастлив. Макар и да знам, че е много трудно да си в един отбор, който иска да продължава да пише история.

А ако не сте в списъка...

- Ами продължавам напред. Футболът продължава, животът не свършва. Никога няма да има възмущение от моя страна. После има европейско, друго световно... Всичко в живота, било то в твоя полза, или срещу теб, трябва да ти служи като стимул да продължаваш напред. Ако не съм в групата, ще ида на почивка, ще подкрепям отбора и ще се забавлявам с приятелите си.

Дел Боске иска с Торес на Световното

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске се застъпи за нападателя на Челси Фернандо Торес и призна, че той разполага с доворието му. ...

Как бихте реагирали, ако не сте в списъка?

- Ще уважа решението, разбира се. За Висенте не е никак лесно да направи избор. Трудно е да попаднеш в този списък.

А какво е усещането ви?

- Добро, защото приключих сезона в добра форма, вкарвайки голове. Когато се чувстваш добре, не искаш сезонът да свършва. Работих здраво и за мен ще е сбъдната мечта да ида в Бразилия.

Касияс: Спечелили сме си правото на провал

Стражът на Испания Икер Касияс сподели своите опасения, че отборът му трудно ще успее да защити световната си титла на Мондиала в Брази...

Смятате ли, че Хуан Мата заслужава да е на световното?

- Ако този въпрос се отправи към 30-те играчи в списъка, всички ще кажат едно и също. Аз имам огромно желание да съм там и се намирам в добра форма.

Имайки предвид как приключи сезонът за вас, ако играехте в Испания, по-лесно ли щяхте да стигнете до Бразилия?

- По отношение на медийното отразяване, мисля, че да, Нормално е в Испания да се говори повече за тези, които са там. Не поглеждат много към нас, които сме в Англия.

Дел Боске отказа Арбелоа от националния

Защитникът на Реал (Мадрид) Алваро Арбелоа, който не попадна в разширения списък на Испания за световното първенство в Бразилия, взе ре...

Ван Перси каза ли ви нещо с оглед на Световното (Испания и Холандия са в една група, б.р.)

- Когато отидох в Манчестър Юнайтед, той ми каза, че съдбата отново ни сблъсква. Той е страхотен човек и много голям играч. От тези, които могат сами да създадат положения. Той е от най-високо световно ниво.

В отбора на Юнайтед има много футболисти, които са играли на световни финали. Какво казват за Испания?

- Всички продължават да уважават отбора както преди. Мнението не се е променило. Продължават да се питат как сме успели да спечелим толкова.

В Испания има доста песимизъм, нали?

Съдбата се смили над Коща - ще играе на Световното

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коща, който получи контузия в мача с Барселона през уикенда, премина медицински прегледи, които ...

- Така е. В Испания се говори за умората, за травмите, за края на циклите... Навън се говори, че Испания ще се бори за всичко.

Останал ли е глад в отбора наистина?

- Отборът продължава да е също толкова гладен, колкото и преди. За един играч не е едно и също да имаш една и да имаш две световни или европейски купи. Минаха четири години, но този отбор е все още гладен. Да печелиш не те уморява. Когато всеки върши добре работата си, умора няма.

Някои идват с пълни сили, както Коке от Атлетико (Мадрид). Какво предполагате?

Дел Боске: Няма да обяснявам защо не съм взел този или онзи

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске заяви пред "Марка", че му предстои да направи труден избор за това кои играчи да отпаднат от...

- Това е една смяна на поколенията с гаранция на най-високо ниво. Коке го харесвам много, страхотен човек е, скромен. Радвам се много за случващото се с него.

А Диего Коста?

- Има различни добродетели от останалите, от които може да се възползва. Той се бори до края. Висенте знае много добре как да обработва качествата на играчите.

Питат ли ви много в Англия за фалшивата деветка?

- Трудно им е да го разберат. В английския футбол се търси много централният нападател. Питат ме и аз им казвам, че понякога играе Сеск, а те: "Добре, но кой е №9?" Не го разбират.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю