Зико: Ако не спрем теча на таланти, няма да възродим футбола си

9631
Зико: Ако не спрем теча на таланти, няма да възродим футбола си
Снимка: Getty Images/Guliver

Футболната легенда Зико посочи кой е основният проблем на бразилския футбол. Според него това е течът на таланти в посока Европа, който, ако не бъде спрян, ще задълбочи трудностите.

"Най-големият ни проблем е, че ние сме световен износител на футболни таланти, заяви Зико пред медиите в родината си. - Клубовете от Европа взимат всичките ни най-добри играчи. Бразилските футболисти се местят в Европа още на 14-15 г.... Те прекарват там най-хубавите си години и след това се връщат в Бразилия. Това унищожава нашите клубове и лигата ни. Ако не спрем теча на таланти, то никога няма да възродим нашия футбол", категоричен е той.

Майкон намери извинение за 1:7 и 0:3 на мондиала

Защитникът на Бразилия Дъглас Майкон оправда класирането на четвъртото място на Мондиал 2014 с младостта на отбора. Футболистът на Рома...

"Ако аз оглавя федерацията, то първата ми работа ще бъде да събера всички представители на клубове и академии и да ги попитам от какво имат нужда. Федерацията сега не отпуска пари на местните клубове и те трябва да продават играчи, за да се издържат. В националния отбор нямаме нито един играч от Рио, където са израснали толкова много легенди. Нямаше и много футболисти, които играят в бразилски клубове. Това е позор!", отсече легендата.

Той коментира и причината за провала на "селесао" на Мондиал 2014.

"Сколари не промени нищо в отбора, след като спечели Купата на Конфедерациите. За тази една година всички успяха да изучат как да играят срещу нас. Мисля, че Сколари трябва да го наследи Муриси Рамальо от Сао Пауло. Нужно ни е ново мислене", смята Зико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com