Макар с 20 дни закъснение, трамваите по бул. "България" тръгнаха

16246
Макар с 20 дни закъснение, трамваите по бул. "България" тръгнаха
Снимка: БГНЕС

С близо 20 дни закъснение тръгна трамваят по ремонтираната линия №7 на булевард "България" в София. С 800 000 лева ще бъде глобен изпълнителят на обекта заради забавянето, предаде БНР.

По трасето ще се движат чисто нови трамвайни мотриси, информира заместник-кметът по транспорт Любомир Христов.

Пускат движението на кръстовището при Семинарията

След деветмесечен ремонт днес се пуска движението през кръстовището на Семинарията в столицата. Възстановява се движението на превозни...

"Ползите от проекта, като цяло, показват над 4.5 милиона пътника, които могат да бъдат превозени в повече от гледна точка на повишената ефективност на трасето на годишна база. Това означава увеличаване на средната експлоатационна скорост до 19 километра в час по трасето и оттам намаляване на интервала за движение и съответно по-голям брой пътници, които могат да бъдат возени по това протежение на линията. Проектът се изпълнява по Оперативна програма "Регионално развитие". Той се финансира от програмата, съфинансира се от националния бюджет и бюджета на Столичната община и е компонент от интегрирания проект за градски транспорт, който включва доставка на нови тролеи, изграждане на трамвайно трасе. Стойността е 6 милиона и 900 хиляди лева без ДДС", заяви той.

До края на август трябва да е приключил и ремонтът на подлезите по булевард "България", информира още Любомир Христов.

Ремонтът на стойност 6,9 млн. лв. започна на 5 март като част от "Проекта за интегриран столичен градски транспорт", със средства по ОП "Регионално развитие", съфинансиран от националния бюджет и Столичната община.

Заедно с ремонта на трамвайната линия са реконструирани и спирките на градския транспорт, монтирани са електронни информационни табла на всички спирки по трасето. Те оповестяват гласово номера на трамвая по линията, дестинацията и времето за пристигане на следващия трамвай, информира БТА.

Променят маршрута на три трамвайни линии в София

Въвежда се временна организация на движението за извършване на строително-монтажни работи на транспортен възел „Надежда”, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com