Фермерите в САЩ в колапс: изхвърлят продукция, убиват животни (ВИДЕО)

7699
Фермерите в САЩ в колапс: изхвърлят продукция, убиват животни (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Кризата заради коронавируса в Съединените щати предизвика криза и в селското стопанство - производителите на зърнени храни, месо, мляко и млечни продукти са изправени пред огромни трудности при продажбата на своите продукти.

The Independent: Броят на жертвите от COVID-19 в САЩ може да е двойно повече

Истинският брой на починалите от различни усложнения, свързани с коронавируса в САЩ може да е двоен, заяви съветник на американския Цен...

Американските медии публикуват снимки на отчаяни земеделски производители от Минесота, Айдахо, Индиана и други щати, където тонове месо, картофи или стотици хиляди литри мляко се изхвърлят на боклука, а жив добитък се убива поради прекъснатата верига за доставка на храни в страната.

Тревожното при тази криза е, че рафтовете на супермаркетите понякога са празни и е трудно да се намерят някои видове продукти, като мая или пилешко месо. Но фермите, откъдето идват продуктите, се сблъскват с факта, че трябва да умъртвяват хиляди от своите животни или да изхвърлят тонове яйца, зеленчуци, плодове и други пресни продукти.

Както съобщава ABC, 10 000 отглеждани прасета всеки ден се убиват в Минесота. Причината са затворените фабрики за производство на деликатеси и ниското търсене.

САЩ блокираха резолюция на ООН за пандемията

Съединените щати попречиха днес на гласуването в Съвета за сигурност на ООН за резолюция относно пандемията от коронавирус, очевидно по...

„Свинете се отглеждат по строг график. Ако станат по-големи, стават твърде тежки за оборудването и твърде големи за пространството, което заемат във фермата. Ето защо фермерите трябва да ги отстранят и да направят място за нови прасенца. Закритите месопреработвателни предприятия или тяхната намалена активност означават милиони прасенца, които се събират във фермите с недостатъчно количество храна и подслон“, се казва в доклада.

Добавя се, че фермерите нямат друг избор, освен да умъртвят тези животни и огромен брой прасета са подложени на това.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече доставките на месо в страната "критична инфраструктура" и прие закон за отбрана, според който националните индустрии, включително хранителната промишленост, с малки прекъсвания в работата за дезинфекция и въвеждане на протоколи за защита, да останат отворени.

В щата Айдахо, производственият център на известните американски картофи, стотици тонове от този любим продукт на американците са изхвърлени през април поради намаленото търсене в резултат на пандемията. Активността на картофените ферми зависи преди всичко от поръчките, които получават от хотели, ресторанти или училища. Но епидемията стана причина повечето от тези съоръжения в САЩ да бъдат затворени.

Анализ: САЩ ще излязат като лидер от пандемията

САЩ въпреки всичко ще излязат като световен лидер от пандемията, пише американският консервативен вестник The Washington Examiner. Ето ...

"С внезапната загуба на търсене и прекъснатата верига на доставките цената на картофите и зърнените култури е спаднала драстично", съобщава „Тайм“. Той добавя, че за земеделските производители това означава едно: от финансова гледна точка да се намали производството и да се изхвърлят съществуващите наличности.

Изданието заключава, че това положение е „трагично“, като се има предвид, че 30 милиона американци са без работа, а центровете за безплатна храна са препълнени от хора и търсят нови доставки.

Подобна е ситуацията с производството на мляко и млечни продукти. Медиите съобщават, че млечните ферми са принудени да изхвърлят стотици хиляди литри мляко. Преди пандемията търсенето на мляко и млечни продукти в Съединените щати е високо, но вирусът прекъсва веригата на доставки и създава нови пречки в доставката на продукти до супермаркети.

Кравеферма в Индиана е била принудена да излее 114 000 литра мляко в своите царевични ниви, или общо три дни производство. Медиите съобщават и за случай с мандра в Мейн, където седмично се изливат почти 1 000 литра мляко, пише още БГНЕС.

САЩ вдигат временно митата върху близо 150 китайски продукти

Службата на представителя на САЩ в търговските преговори временно изключи 146 артикула от списъка с митата върху китайски продукти, кой...

Продоволствена криза в САЩ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка