Безгръбначността струва 136 лева

18824
Безгръбначността струва 136 лева
Снимка: Getty Images / Guliver

Колко евро прави 136 лева пенсия? Това попита известната от близкото минало българска естрадна певица Стефка Берова в ефира на Нова телевизия, правейки сравнение между България и Гърция. Защо Гърция – защото там продължават да текат преговори за поредния транш от втория спасителен заем за страната и при какви условия да бъде отпуснат.

Коментар на редактора

Няма кой да съжали МВР, което не протестира срещу "Пеевщината"

Три дни протест, че и повече. Това обещават полицаите, които още на 12 юни излязоха на протест срещу пенсионната реформа. И по-точно &n...

136 лева представляват безгръбначността и безхаберието на всички ни като нация. Защото гърците могат да са мързеливи, могат да са мошеници, могат да са расисти, могат да са какво ли не според кажи-речи всеки втори българин, но са едно нещо, което ние не сме – борещи се до откат за правата си.

Вече минаха почти пет месеца, откакто „Сириза” е на власт. Сега си представете Волен Сидеров или Валери Симеонов да бяха на тяхното място – умишлено слагам тях, защото най-много им се чува гласът с тонално фортисимо „патриот”. Колко пъти при безпрекословния натиск на ЕС и МВФ щяха да са клекнали и да са забравили обещанията, с които са дошли на власт?

136 лева е пенсията на голяма певица като Берова, като на Емил Димитров, като на Борис Гуджунов, но не са само те. В който и сектор да погледнем в България, накъдето и да се обърнем, положението в 99% от случаите върви от лошо към трагично. В Гърция нещата също не стоят добре след удара от 2007-2008 година. Тяхното „зле” обаче е 1000 пъти за предпочитане пред нашето „добре” - който е ходил и е поостанал малко повечко в Гърция, добре знае. И то е защото гърците имат куража и характера да настояват и да искат за себе си, дори всички други да им казват какви гадни нахалници са. Мръсни, лъжливи мошеници, но не със 136 лева пенсия. А ние, понеже сме все отличници, шестицата ни е последната цифра в банковата сметка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com