X
 
 

Местан не е като Московски, правосъдието не е право

17354 13
Местан не е като Московски, правосъдието не е право
Снимка: БГНЕС
Доживотен затвор! Това бяха едни от най-често повтаряните думи в социалните мрежи и под статиите за катастрофата с участието на бившия председател на ДПС Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Уникално е колко често и бързо сме склонни да издаваме присъди – без грам да се поинтересуваме от фактическата обстановка. И го правим по първата получена информация, особено когато става за емоционален случай като този. А още по-уникалното е, че не го правим за други случаи, които на практика не се различават от този.

Да, за загиналия 4-годишен син на бившия министър на транспорта Ивайло Московски говоря. Там дори нямаше арест – чудно защо ли? Имаше обаче явно разминаване между прокурорското заключение и експертизата за случилото се. Местан поне го арестуваха за 24 часа ...

Иначе реално няма пълна яснота относно ситуацията, в която е замесен бившият лидер на ДПС. На телевизионни кадри добре се вижда мястото на удара – става въпрос за много коварен участък, при който има включване в главен път, но на главния път има лек вираж и лоша видимост кой идва, с колко километра в час. Не стана и категорично ясно веднага кой кого е ударил. Ето и позицията на неправителствената организация Институт за пътна безопасност, ръководена от бившия началник на КАТ Богдан Милчев: "След направен анализ на пътния участък чрез източник Google Street View се разкрива недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони. Ограничения на скоростта няма! Ще си припомни ли някой от отговорните институции, че това е първокласен път с интензивен международен трафик, особено през летния сезон, т.е. ползва се от хора, които не познават района и реално биват подведени от пътните знаци?"

Местан носи отговорност със сигурност. Въпросът тук е защо пак нещата са избирателни, а не всички равни пред закона. Иронията в случая е, че и самият Местан има много голям принос за това положение на нещата. И сега ще иска справедливост, за чието унищожение играеше солидна роля толкова години - затова и толкова хора дори не се замислят, преди да му я откажат. Кой може да ги вини? А още един млад живот си отиде - още един от много! И Десислава Иванчева, и Биляна Петрова също са на път да влязат в тази мрачна "кривосъдна" статистика ...

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 4 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Безобразно и нагло е държанието на Местан,разбира се,че е виновен,той не е спазил закона и е причинил смърт ,трябва да понесе максимална присъда,най-вече заради лъжите му и за това ,че иска да прехвърли вината върху другите.НАГЪЛ ЛЪЖЕЦ.ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Свинята Местан ще го "изперат" и ще го пуснат, след като той ги затрупа с финикийски знаци ! Дали има някой алтав, който да си въобразява, че в България има безпристрастни, обективни и честни проКУРатура и съд ? Да де ама НЕ !
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Първо, случаите са различни по много причини. Второ, ясно е кой кого е ударил. Местан е изхвърлил другата кола от пътя и си е смачкал предницата. Трето, отговорникът за пътя най-вероятно е продукт на Доган и Местан.
  : 1 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  F.......F 10111989*eu*nato F...F
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  когото внука беше до 1 -3 години се возеше в италиянски кош с колани и обратно поставен! има и кошчета за предна седалка и детето напред ама струва колкото таралясника!!!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Специално местан да мре в ада....дееба к чалмата мй деееба
  : 6 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ами 30 години си игра с живота на хората. Време е, макар че може и да нее виновен за катастрофата, да си получи заслуженото.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Каво значи да не е виновен? Излизаш от второстепенен път, със знак стоп, и предизвикваш катастрофа с автомобил движещ се по главния път. Е да, може би пътя е виновен, а не шофьора. Ако имаше знак стоп на главния път... Но кой да знае, че Местан ще тръгне да се движи по второстепенен път.
  : 2 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Каво значи да не е виновен? Излизаш от второстепенен път, със знак стоп, и предизвикваш катастрофа с автомобил движещ се по главния път. Е да, може би пътя е виновен, а не шофьора. Ако имаше знак стоп на главния път... Но кой да знае, че Местан ще тръгне да се движи по второстепенен път.
  : 2 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Нее. Причината е в следното. 1. Той е Лютви, а не Ивайло. За това хората искат до живот на присъда без да имат никаква информация. 2.Московски беше от Герб, който са съюз на ДПС. Докато Местан, е против ДПС. Дори им е конкуренция. Резултатът е поне 20 години затвор за Местан
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И какво НЕ Е ЯСНО в този слу4ай?Колата УБИЕЦ на Местан излиза от път без предимство и СТРАНИ4НО е ударена от движещия се по пътя с ПРЕДИМСТВО автомобил , който вози обикновени граждани на република България . А автомобила на Местан е разбира се ,е с два и половина тона собствено тегло . Нали вози отявления ВРАГ на държавата .И разбира се , е пуснат под гаранция , БЕЗ ГАРАНЦИЯ !Не било ясно финанс виж още ›› овото му състояние ! До кога ще ни правите на маймуни , не зная , но......идват избори и УМНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ВИ ОТГОВОРЯТ С ПРЕЗРЕНИЕ !
  : 1 !
 • Октомври 1 Октомври преди 9 месеца Профил на трол?
  Винаги в една катастрофа виновни са и двете страни с изключително малки изключения. Но , е определящо на какъв път се намираш. Основателен е примерът с московски , но местан е изключително злостен Враг на Народа и Държавата и московски е Враг на Народа , но не чак от такъв калибър като местан и доживотен е най малкото. Но този добрудушен съд нищо няма да направи нито на местан , нито тази иванчева виж още ›› и оная другата няма да влезнат в затвора. Всичко е цирк. Такива и масово убийство да направят няма проблеми.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Абе има ли катастрофа със жертви - убити хора, виновен винаги е шофьорът на колата. Не си даваме сметка, че един автомобил е машина за убиване, терористите за съжаление го показаха това. Тоест, това че не се разхождаш с автомат Калашников не означава че не можеш да станеш убиец. Като си на сватба и стреляш с пушка както е честа практика при арабите и в някои селски райони у нас, и убиеш човек без виж още ›› да искаш, това значи ли, че убитият също има вина (защото е дошъл на сватбата)? Друг е въпросът каква трябва да бъде присъдата. Като обикновено присъда за убийство по непредпазливост е по-леко наказвано от предумишлено убийство. Както се класифицира в САЩ предумишленото убийство е "first degree murder". Там вече имат и смъртно наказание.
  : 3 !
Последно в Актуално