Не може пък телевизията да е толкова изтъпяла!

15000
Не може пък телевизията да е толкова изтъпяла!
Снимка: Thinkstock Images

17.08.2015. Биг Брадър започна. Отново.

Коментар на редактора

Туристите ще се успокоят за Черноморието, ама друг път

Проблемите на българския туризъм и конкретно на Слънчев бряг са отдавна известни – нощната тишина, разбитият път, нелегалните так...

Направо е невероятно до какво ниво на потъпяване се стига по телевизиите. В средата на август, в най-отпускарския период, когато би трябвало да преобладават леки филмчета, защо не анимации, може би по някой научнопопулярен филм, някой и друг сериал, една от най-големите ефирни телевизии подкарва ... Биг Брадър.

Може би съм стар ментално – физически съм твърдо убеден, че не съм, може би съм заядлив, може би не разбирам съвременния свят, но нали сме демокрация – ще си кажа. Безумно е да съществуват такива неща като Биг Брадър! Това ли е забавление – някой да разправя в национален ефир как опъвал мъж, може би и да вземе да покаже? Ами да ви ... и забавленията. За тях следва да си има по-трудно достъпни, платени канали.

Също вчера, по сутрешните блокове на bTV и Нова телевизия централната тема беше една – какво бил изпитал шофьорът, спасен от висящата на един мостовете на АМ „Хемус” цистерна. Отново крайно богат на информационно съдържание материал, съдържащ поука – не правете много резки завои като сте на мост, май трябва да е поуката. А за преживяването – какво може да е изпитал, освен жълтото отпред – кафявото отзад? Трябва ли това да е новината, а не основателните подозрения, че в „Булгартабак” тече нова промяна на собствеността? Но това е трудна тема, опасна – и за рекламата, и за съществуването като цяло. Къде по-лесно е тема тип „Бързи и яростни”. А за другото - ще ударим кампания как не трябва да купуваме контрабанда, а не как не трябва да я продаваме.

Медиите имат образователна, освен информационна задача. И няма оправдание за неизпълнението на първата, дори и във факта, че става въпрос за частни, търговски медии. Ако ще сме търговци, да не си отваряме устата за етика и морал – продаваме, каквото сметнем за добре. Но нали сме лицемери – не е добре за имиджа. И за „двете гледни точки”.

Има ли желание, има и начин

Качен видеоклип в Интернет като доказателство, акция на МВР за съставяне на актове по кметска инициатива и накрая нищо, защото нямало с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com