X
 
 

Абсурд или не - майка поиска убиецът на децата ѝ да не получи смъртна присъда

5901 0
Абсурд или не - майка поиска убиецът на децата ѝ да не получи смъртна присъда
Снимка: Getty Images / Guliver
Майка поиска от съда милост за съпруга ѝ, който уби петте им деца. Амбър Кайзер каза пред съд в Южна Каролина, че осъденият за масовото убийство Тим Джоунс-младши "не показа милост към децата ми, но те го обичаха."

"Аз говоря от тяхно име, а не от свое", допълни Кайзер, цитирана от BBC.

Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство

Северин Красимиров, който е обвинен за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, ще поиска съкратено съдебно производство,...

37-годишният Джоунс-младши беше осъден през май за убийството на петте деца на възраст от една до 8 години. Той извършил тежкото престъпление в дома си край град Лексингтън през лятото на 2014 година, предаде БГНЕС. Съдебно жури решава дали убиецът да бъде осъден на смърт или на доживотен затвор.

Амбър Кайзер каза, че е против смъртното наказание по принцип, но заяви, че ако има възможност самата тя би убила бившия си съпруг.

Двамата се развели през 2013 година, като Кайзер оставила попечителството на Джоунс-младши, защото той имал добра работа като компютърен инженер, която му носела 80 000 долара годишно. Майката виждала децата си всяка събота.

Джоунс-младши пледира невинен с обяснението, че е психично болен. Съдебните заседатели не приеха това обяснение.

30 години затвор получи мъж, убил жена си от ревност

Пазарджишкият окръжен съд определи максималните 30 години затвор за бившия охранител Георги Генов, който уби по особен жесток начин съп...

През 2014 година Джоунс-младши побеснял, когато видял 4-годишния му син Нейтън да си играе с електрически контакт в дома им. Той убил момченцето, след което решил да удуши и останалите четири деца. Убиецът увил телата в найлон, натоварил ги в джипа си и безцелно обикалял околността в продължение на девет дни с труповете в превозното средство. Накрая изхвърлил телата в провинциален район на Алабама.

Арестували го в щата Мисисипи, след като при рутинна проверка патрулен полицай казал, че "колата му мирише на разложено тяло".

Защитата на Джоунс-младши твърдеше, че той страда от недиагностицирана шизофрения, от каквато била болна и майка му. Прокурорите изнесоха данни, че убиецът е използвал наркотици и се е грижел лошо за децата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители