Американците искат легализиране на марихуаната

19612
Американците искат легализиране на марихуаната
Снимка: Getty Images/ Guliver

За първи път повечето граждани на САЩ се обявяват в подкрепа на легализирането на марихуаната дотолкова, доколкото лечебното действие на този наркотик печели популярност в цялата страна, гласят публикуваните снощи резултати от допитване до общественото мнение, предаде БГНЕС.

Съгласно сондажа на института Галъп 58% от интервюираните са за легализиране на марихуаната, докато преди две години този показател беше 50%, а при първата анкета по този въпрос на Галъп през 1969 г. привържениците на легализирането са били едва 12%.

През ноември 2012 г. щатите Вашингтон и Колорадо бяха първите, които узакониха употребата на марихуана за медицински цели. В двайсетина щата и Федералния окръг Вашингтон позволяват използването на дрогата за такива цели.

Американци твърдят, че откритата в Гърция Мария е отвлечената им дъщеря

Семейство от САЩ предполага, че откритото в гръцки катун русокосо момиченце може да е отвлечената им дъщеря, съобщава телевизия Скай ню...

Анкетата показва, че подкрепата за легализирането на марихуаната е най-голяма сред възрастовата група 18-29 години – 67%, а в групата 30-49 години тя е 62%. Единствената група, която е категорично против това, е на 65-годишните и нагоре – 53% от тези хора са против легализирането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка