Американци твърдят, че откритата в Гърция Мария е отвлечената им дъщеря

42949
Американци твърдят, че откритата в Гърция Мария е отвлечената им дъщеря
Снимка: gettyimages.com

Семейство от САЩ предполага, че откритото в гръцки катун русокосо момиченце може да е отвлечената им дъщеря, съобщава телевизия Скай нюз, с която семейството се свързало по имейл.

Американците Дебра Брадли и Джеръми Ървин са се обърнали към гръцките власти чрез ФБР, защото смятат, че загадъчното светлокожо дете може да е тяхната дъщеря, защото на външност Мария прилича на изчезналата им дъщеря Лиза.

Няма съвпадение на ДНК-то на малката Мария в базата данни на Интерпол

Няма ДНК профил в базата данни на Интерпол, който да отговаря на този на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция. Гръцките влас...

Детето е било отвлечено от дома им през октомври 2011 г. на възраст 10 месеца. В писмото до медията семейството посочва, че е поискало от гръцките и американски власти да сравнят ДНК-то на Мария и Лива, „заради външната прилика” между децата, и чакат отговор.

По-рано бе съобщено, че няма ДНК профил в базата данни на Интерпол, който да отговаря на този на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция.

Гръцките власти поискаха помощ от Интерпол, за да установят произхода на момиченцето. Идентификацията на детето трябва да стане по ДНК профил, на възраст от 4 до 6 години. Жълтата бюлетина на световната полицейска организация бе изпратена до всички страни-членки, сред които е и България.

Гръцката полиция обяви, че разследва версията, че русото момиче е жертва на престъпна група за незаконни осиновявания през България.

Според полицейски източници детето се е озовало в ромското семейство в лагера край гръцкия град Фарсала, след като властите се заели да разбият мрежа, замесена в нелегални осиновявания през България в периода 2008- 2010 година.

Гръцката полиция издирва българско семейство във връзка с откритото дете с неизвестен произход

Гръцката полиция издирва българска двойка, която може да е оставила момиченцето, което бе намерено в ромски лагер в Гърция, предаде &b...

Възможно е детето да е било предназначено за незаконно осиновяване скоро след раждането му, но е било продадено евтино или дори подарено на ромското семейство, когато полицията предприела действия срещу престъпната организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com