Намушканият кандидат-президент на Бразилия в болница поне десетина дни

845
Намушканият кандидат-президент на Бразилия в болница поне десетина дни
Снимка: iStock/Guliver

Кандитатът за президент на Бразилия Жаир Болсонаро, който беше наръган с нож по време среща със симпатизанти, е загубил 2 литра кръв, съобщиха от болницата в Сао Пауло. Пострадалият е транспортиран в лечебното заведение, след направена бърза операция. По информация на местният телевизионен канал „Глобо“ от медиците, операцията е минала нормално без усложнения, предаде РИА Новости.

Основният риск за Болсонаро остава, ако след операцията развие пневмония в резултат на огромното количество загубена кръв или пък някаква друга инфекция. Поне десетина дни кандидат-президентът ще остане под лекарско наблюдение в болницата. Най-рано след 20 дни ще може да продължи с предизборната кампания.

Водещ кандидат за президент на Бразилия беше нападнат с нож

Кандидатът за президент на Бразилия Жаир Болсонаро е бил нападнат с хладно оръжие по време на среща с избиратели, предава ТАСС. Животът...

Междувременно привърженици на на Болсонаро издигнаха пред болницата огромна надуваема кукла с неговото лице. Подкрепа оказаха и негови опоненти в президентската надпревара, които в знак на солидарност към техния опонент обявиха, че временно спират предизборната кампания. От болничното легло пострадалият направи видео обръщение, в което казва, че никога на никого не е направил нищо лошо.

Жаир Болсонаро беше нападнат по-рано днес с нож в областта на корема. Властите задържаха нападателя. Мотивите на 40-годишния Аделио Биспо ди Оливейра засега не са известни. Болсонаро, който е бивш десантчик и изповядва крайнодесни възгледи, заема първо място в социологическите проучвания. По данни на Бразилския институт за проучване на общественото мнение, 22% от бразилските граждани са готови да подкрепят Болсонаро на първия тур на предстоящите президентски избори на 7 октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка