Обама: Не е тайна, че с Нетаняху сме на различни позиции за Иран

5183
Обама: Не е тайна, че с Нетаняху сме на различни позиции за Иран
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Барак Обама заяви, че не е тайна, че той и израелският премиер Бенямин Нетаняху са на различни позиции по отношение на ядрената програма на Иран. Това каза държавният глава по време на среща с Нетаняху в Белия дом днес, предаде AFP.

По време на своето изказване Обама също така похвали „изключителната връзка“ между двете държави. Те обаче имаха редица спорове по време на подписването на споразумението между Иран и световните сили, в рамките на което редица ограничения срещу Техеран ще отпаднат в замяна на ограничаване на ядрения капацитет на страната.

Въпреки това двамата лидери заявиха, че ще се фокусират не върху различията си, а върху общите сфери на работа, сред които е и споразумението за военно партньорство между двете държави. Според източници на АФП то ще включва продажба на американска военна техника, сред която най-вероятно изтребители F-35, както и военни самолети V-22 „Ospreys“.

По време на общата си поява пред медиите Нетаняху заяви, че продължава да стои зад идеята за две държави с Палестина – съмнения, за което се появиха по време на предизборната чу кампания в началото на годината. „Искам да изясня, че ние не сме се отказали от нашата надежда за мир“, каза той като добави, че остава отдаден на „визията за мир на две държави за два народа за демилитаризирана Палестинска държава, която признава еврейската държава“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...