В Сливен се проведе траурно шествие в памет на убитата Симона

9842
В Сливен се проведе траурно шествие в памет на убитата Симона
Снимка: Getty Images / Guliver

Траурно шествие в памет на убитата 15 – годишна ученичка Симона Великова се проведе тази вечер в Сливен, предаде "Фокус".

Протестът е и срещу насилието спрямо деца и ученици. Младежи и жители на Сливен носеха запалени факли и плакати, на които пишеше "Почивай в мир Мони" и "Долу ръцете от нас и нашите деца". Мълчаливото шествие тръгна от Градската градина и по главната улица стигна до паметника на Хаджи Димитър. Там участниците в шествието запазиха минута мълчание в памет на убитата 15-годишна Симона, след което положиха цветя и поставиха плакатите на стълбите на паметника. Запалиха и свещи в памет на момичето.

Убиецът на Симона я е следял месеци наред и я е тормозил във Facebook

"Считам, че случаят със Симона в Сливен не може да се причисли директно към престъпленията от ревност. Явно извършителят е с някаква пс...

Учениците призоваха за по-голяма сигурност и охрана в училищата, както и за по -засилено полицейско присъствие в района на учебните заведения.

Утре Окръжен съд - Сливен ще гледа мярката за неотклонение на убиеца на Симона. Две обвинения са повдигнати срещу убиеца на 15-годишната ученичка. Димитър Иванов е обвинен за предумишлено убийство с особена жестокост и опит за убийство на други двама души. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Убиецът в момента е в следствения арест. Останалите двама пострадали са все още в болницата, но са стабилни, без опасност за живота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com