Потвърдените случаи на COVID-19 по света надминаха 200 милиона

1245
Потвърдените случаи на COVID-19 по света надминаха 200 милиона
Снимка: iStock

Според оценките на американския университет „Джонс Хопкинс“ броят на потвърдените случаи на коронавирус в света е надхвърлил 200 милиона, а поради варианта Делта скоростта на разпространение на COVID-19 се е увеличила.

Експерти казват, че масовите имунизации забавят пандемията и помагат да се предотвратят смъртни случаи, но няма достатъчно ваксина за всички. Както отбелязва Ройтерс, най -малко 2,6% от световното население е заразено с коронавирус: ако всички заразени са жители на една страна, тя би била осмата по население в света.

Университетът „Джонс Хопкинс“, който използва официалните статистически данни в своите изчисления, съобщава, че над 4,2 милиона души са починали от коронавируса по целия свят. През май тази година обаче учени от Вашингтонския университет заявиха, че информацията за смъртните случаи от COVID-19 в света е намалена наполовина.

Коронавирусът по света: Бум на заразените в САЩ

Над 200 милиона са вече официално регистрираните случаи на коронавирус по света, показва статистиката на Worldometers. 200 870 469 са...

Ако границата от 100 милиона диагнози на COVID-19 беше преодоляна в рамките на една година, то още сто милиона души се разболяха през следващите шест месеца, съобщава Ройтерс, позовавайки се на собствените си изчисления.

В същото време вирусът вече се разпространява активно в бедните страни по света: според агенцията най -големият седмичен брой случаи е регистриран в САЩ, Бразилия, Индонезия, Индия и Иран. Тези държави представляват около 38% от всички ежедневно нови случаи. Прави впечатление, че в САЩ повечето диагнози са сред хора, които не са били ваксинирани.

На този фон Световната здравна организация заяви, че богатите държави все още не трябва да предлагат на гражданите си трета ваксина, така че изоставащите да могат да получат необходимите лекарства и да ваксинират поне 10% от населението. Някои държави, включително Германия, възнамеряват да започнат третата вълна от ваксинации през есента, но ръководителят на СЗО Тедрос Адан Гебреесус смята, че това е погрешно.

"Разбирам желанието на правителствата на всички страни да защитят своите граждани от опцията Делта", каза Гебреесус. "Но не можем да се съгласим, че държавите, които вече са получили повечето от световните доставки на ваксини, ще използват още повече."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com