Президентът на Боливия: Империята отрови Чавес

9448
Президентът на Боливия: Империята отрови Чавес

Президентът на Боливия Ево Моралес е "почти уверен", че споминалият се наскоро държавен глава на Венецуела Уго Чавес е бил отровен, предаде РИА Новости.

"Нашите братя Мадуро и другите представители на властта във Венецуела ще проведат щателно разследване, но аз съм почти уверен, че Чавес е бил отровен", предаде думите му латиноамериканския телевизионен канал Telesur.

"Империята разполага с всевъзможни средства, за да планира действия по свалянето на правителства, лидери и социални движения, които работят против капитализма. Но когато не й се удава да постигне победа срещу тях, империята се заема със задачата да отнеме живота на един или друг лидер".

Уго Чавес е починал от масивен инфаркт

Президентът на Венецуела Уго Чавес е починал от масивен инфаркт. Както беше съобщено късно в сряда от шефа на президентската охрана ген...

По думите на Моралес Чавес бил военен с добра физическа подготовка. Боливийският президент добавил, че също може да се подозира отравяне и при смъртта на палестинския лидер Ясер Арафат, както и на героя на борбата за освобождение на Латинска Америка Симон Боливар.

Междувременно основната опозиционна коалиция във Венецуела избра губернатора на щата Миранда Енрике Каприлес за общ кандидат, който да се яви на насрочените за 14 април президентски избор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com