7 начина за как да станете уважавана личност

4509
7 начина за как да станете уважавана личност
Снимка: iStock

Когато сте на ръководна позиция, хората, с които работите, задължително трябва да ви уважават, но уважението никога не е даденост. То винаги трябва да бъде спечелено.

Екипът ви може да уважава работните ви навици, интелигентността ви или способността ви да сключвате сделки, но уважението не е само това. Ако успеете да спечелите уважението им като личност, тогава наистина сте спечелили играта. Ето някои съвети, които могат да ви помогнат да спечелите повече уважение.

1. БЪДЕТЕ ЛЮБЕЗНИ

Винаги бъдете любезни с всички, които срещате през деня - от съпруга и децата си, през колегите си, до касиерката в магазина за хранителни стоки. Знам, че това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, особено когато имате лош ден. Но ако вие искате да се отнасят към вас с уважение, то и всички останали го правят.

Отдавайте на другите същото уважение, което бихте искали да получавате и вие. Потърсете действия, които можете да предприемете, за да предложите учтивост. Отворете вратата в кафенето на човека зад вас или пуснете човека с един артикул да ви изпревари в магазина за хранителни стоки. Усмихвайте се и казвайте "моля" и "благодаря" винаги, когато е възможно.

Ако спазвате тези 5 правила - ще ви УВАЖАВАТ повече

2. ДРЪЖТЕ СЕ С УВАЖЕНИЕ

Премахнете неуважителното поведение, като например да въртите очи, да се концентрирате повече върху мобилния си телефон или да говорите над някого. Тези действия не само са неуважителни към човека, с когото общувате, но и възпират или предотвратяват по-нататъшно участие или разрешаване на проблеми и създават навик, който може да стане постоянен.

Вместо това насърчавайте среда на уважително изслушване. Всеки заслужава да бъде изслушан, дори ако не винаги сте съгласни с нечии идеи или мнения. Помислете как бихте искали да се отнасят с вас, ако имате какво да кажете, особено ако става въпрос за проблем.

3. БЪДЕТЕ ДОБЪР СЛУШАТЕЛ

Слушането е активен, а не пасивен процес. Слушайте активно, като извадите от ума си собствените си мнения и мисли, и действително чуете какво се опитва да предаде другият човек. Най-често в днешните разговори коментарите на един човек "предизвикват" мисли у слушателя, който след това изнася своя собствена история в същата посока.

Вместо да разказвате своята история, задавайте въпроси, които насърчават говорещия да разкаже повече. Когато практикувате ефективни умения за слушане, ще накарате другите да се чувстват важни и утвърдени.

4 начина, с които да преценим дали ни оценяват достатъчно

4. БЪДЕТЕ УСЛУЖЛИВИ

Хората печелят уважение, като винаги са готови да подадат ръка, когато има нужда от тях или забележат възможност да помогнат. Търсете възможности да помогнете, които преди това може да сте пренебрегнали. Поемете отговорност и правете нещата, без да чакате някой да ви помоли за помощ. Вижте колко пъти можете да бъдете полезни в рамките на един ден.

5. НЕ СИ ТЪРСЕТЕ ОПРАВДАНИЯ

Действията ви се основават на вашия избор и ако не се случи някакво непредвидено обстоятелство, няма причина за оправдания. Бъдете отговорни за действията си. Ако сте закъснели, това вероятно се дължи на факта, че не сте управлявали времето си ефективно.

Ако не сте завършили дадена работа, най-вероятно това е така, защото не сте се съсредоточили върху задачата или сте се заловили да вършите ненужни задачи. Признайте грешките си и вместо да се занимавате с тях, потърсете възможности да ги преодолеете и се ангажирайте да се справяте по-добре.

5 причини да уважавате хората, които не харесвате

6. ОСВОБОДЕТЕ СЕ ОТ ГНЕВА

Задържането на гняв или обида не вреди на никого, освен на вас самите. Позволете си да се ядосате за момент, след което преминете отвъд него, за да поправите ситуацията или да я оставите зад гърба си. Не помага да се занимавате с дадена ситуация.

Да не говорим, че стресът ще предизвика безпокойство и може би дори ще доведе до здравословни проблеми. Никой не е съвършен и всеки греши от време на време. Позволете на другите и на себе си да се възстановят елегантно и се съсредоточете върху нова положителна цел. Простете, а след това забравете.

7. БЪДЕТЕ ГОТОВИ ДА СЕ ПРОМЕНИТЕ

Да бъдете упорити няма да ви доведе до никъде. Осъзнайте, че процесът на еволюция включва промяна. Положете усилия да израснете като личност - научете нови умения, опитайте нови дейности и особено преразгледайте първичното си поведение. И не забравяйте да се поздравявате за напредъка, който постигате по пътя към превръщането си в по-добър човек.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com