Ако спазвате тези 5 правила - ще ви УВАЖАВАТ повече

2845
Ако спазвате тези 5 правила - ще ви УВАЖАВАТ повече
Снимка: iStock/Guliver

Първото впечатление се смята, че е най-важното, особено когато става въпрос за делови отношения или запознанство със семейството на половинката си например. Има няколко начина, чрез които може да се представите блестящо пред непознати хора. Ето някои изпитани съвети и препоръки от специалисти. Те смятат, че доброто впечатление привлича другите и ни носи повече успехи във всякакъв аспект.

Когато някой ви говори - кимайте с глава

Когато някой говори малко по-дълго от обикновено и не ви се иска да го прекъсвате, кимайте и му давайте знаци, че следите мисълта му. Така той ще знае, че следите с интерес темата. Не прекалявайте обаче с кимането, за да не направите впечатление, че нямате собствено мнение или пък умишлено се престаравате. 

Задавайте въпроси относно мнението на околните

По-добре е да се включите в разговора и да задавате въпроси, като по този начин показвате, че темата ви вълнува, както и мнението на другите. Опитайте се да се впишете в разговора, вместо само да мълчите. Когато потърсите мнението на някого, показвате, че то е важно за вас и го смятате за правилния човек, към когото да се обърнете. Така със сигурност и вие ще оставите положително мнение за вас у него.

5 тайни послания, които тялото ни изпраща

Обръщайте внимание на детайлите

Когато сте запомнили малък детайл за някого и определени подробности и ги изтъкнете, ще покажете, че ви е грижа и сте заинтересовани. Това определено ще остави добро впечатление за вас и ще предразположи хората да ви споделят все повече неща. Ако например някой ви е споделил, че иска да посети дадена пиеса или да си закупи определена книга - за следващата ви среща може да направите такъв жест, който ще внесе изключителна емоция у събеседника ви.

Не крийте недостатъците си

Да се покажете като перфектни и безгрешни, не вдъхва доверие на никого. Всички знаем, че няма идеални хора и е много по-добре да бъдете естествени и непринудени, вместо да създавате грешно впечатление за себе си. Хората, които не са достатъчно уверени в себе си, обикновено се опитват да прикрият слабите си страни, но това ще е във ваш ущърб, вместо полза. Така ще покажете, че сте честни и искрени, нямате притеснения и сте достатъчно самоуверени.

Не се правете на многознайковци

Този тип хора често са пренебрегвани от околните, тъй като са твърде досадни. Ако мислите да се изказвате по всеки въпрос без да сте достатъчно компетентни, това няма да ви накара да блеснете пред другите, а именно обратното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com