Как да заспите бързо за 2 минути: Военен метод, който ще прогони безсънието

2483

Безсънието е голям проблем, с който все по-често се сблъскват съвременните хора.

За да успявате да се наспивате, трябва да анализираме метод, който ще позволи на всеки да заспи бързо.

Удобна поза

Всичко трябва да започне с удобната поза. Ако има известен дискомфорт, определено няма смисъл да говорим за бързо заспиване.

Ако леглото е неудобно, можете да смените матрака или да използвате ортопедична възглавница. Да заемете удобната поза от първия път е доста трудно. Трябва да експериментирате с тялото си, докато можете да определите в коя позиция можете наистина да се отпуснете.

Лекар разкри най-лесния начин за бързо заспиване - необходими са само 5 минути

Отпуснете лицето си

Дълбокият сън започва с отпускане на лицето. Повечето хора дори не осъзнават, че лицето е изградено от 43 мускула, които изпълняват различни функции. Например, ако човек изпитва дискомфорт, определен мускул започва да се стяга. А всички мускули дават сигнал на мозъка, който прави съответните заключения.

Има няколко действия:

Извършвайки всички тези действия, всеки ще може да види, че има спокойно дишане и започва период на почивка. Особено внимание е нужно да бъде обърнато на очите. Не използвайте сила, за да ги затворите. Можете да заспите бързо само ако наистина се отпуснете.

Откриха лесен начин за бързо заспиване

Отпуснете рамене

Раменете често са напрегнати. Проблемът е, че стресът може да се натрупва през целия ден. Не е толкова лесно да облекчите напрежението в раменете, тук ще трябва постоянно да експериментирате и да свикнете с това.

Можете да разберете, че раменете са отпуснати по следния начин: ръцете стават тежки. Ако усещането за релаксация в ръцете не дойде, ще трябва да се съсредоточите върху мускулите. Необходимо е постепенно да се отпуснете и леко да напрегнете мускулите, докато настъпи състояние на покой.

Лекар разкри 3 лесни начина за бързо заспиване при безсъние

Отпускане на краката

Заедно с ръцете можете да отпуснете и краката си. Това е малко по-лесно, тъй като мускулите на краката са по-предразположени да изпаднат в състояние на покой. Краката трябва да бъдат поставени на леглото по така, че да не се чувства дискомфорт.

Изчистете ума си за 10 секунди

Най-трудният етап, който е ключов. Всеки може да заспи бързо, ако има време да изгони нелепите мисли от главата си. Тук се намесват практиката и желанието. Ако прочистите ума си от всички мисли за 10 секунди, сънят ще дойде по-бързо. С течение на времето ще се окаже, че прогонвате мислите от себе си за минута или повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Кои са най-полезните плодове...
Кога се тества националният сигнал...
Топ 5 на най-големите квартали...
Три енергийно нездравословни...
Диетолог посочи упражненията,...
Суперхрана, която бори възпаленията,...
Риба и морски дарове в диетата...
Очила срещу лещи: Какво съветват...
Пролетно прочистване на дома...
Интериорни детайли, които никога...
Не правете това: 4 интернет съвета,...
Най-добрият избор за малка стая:...

Последни новини