Пеле внесе яснота защо е бил приет в болница

1792
Пеле внесе яснота защо е бил приет в болница
Снимка: Getty Images

Бразилската футболна легенда Пеле обяви с публикация в социалната мрежа Instagram, че посещението му в болницата в Сао Пауло е част от планиран месечен контрол за здравето му. Краля на футбола благодари на почитателите си за положителните съобщения.

Във вторник Пеле беше транспортиран в лечебно заведение, за да бъде установено как върви лечението му след отстраняването на рак на дебелото черво през септември 2021 г., припомня БТА.

Легендарния стадион "Маракана" вече ще носи името на Пеле

Един от най-легендарните футболни стадиони в света "Маракана" ще бъде прекръстен на иконата на бразилския футбол Пеле, след като днес т...

Сега 82-годишният бразилец уточнява, че тези посещения в болницата за него ще се превърнат в ежемесечни. В страницата си в Instagram той публикува и снимка на сграда в Катар, на чиято фасада c помощта на светлини е изобразен неговия портрет и е изписано пожелание за скорошно оздравяване.

"Приятели, постъпих в болницата за регулярно ежемесечно изследване. Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента. Искам да благодаря на Катар за тази чест, която ми оказват, и на всички хора, които ми изпращат положителна енергия, се казва в текста към публикацията.

В сряда американската телевизия ESPN съобщи, цитирайки източник от медицинския персонал на болницата, че Краля на футбола е приет с много отоци и сърдечна недостатъчност. В последствие обаче лекарите казаха, че трикратният световен шампион "напълно контролира сам своите жизнени функции, неговото клинично състояние е стабилно".

Според дъщеря му Кели до Насименто - нейният баща е в болницата и за корекция на програмата с медикаментите, които са му предписани. А преди това е трябвало да му бъдат направени изследвания.

Френско радио се извини, след като „уби“ Кралицата и Пеле

Френското обществено радио RFI се извини в понеделник за това, че по погрешка публикува некролози на редица популярни личности, сред к...

Едсон Арантес до Насименто, както е пълното име на Пеле, претърпя през септември миналата година операция за отстраняване на тумор на дебелото черво, а на 8 декември трябваше да бъде хоспитализиран за допълнително лечение. След това ЕSPN съобщи, че са открити тумори в червата, черния дроб, а също и в белия дроб в начален стадий. Според телевизионния канал химиотерапията, на която Пеле е подложен през последните месеци, не е повлияла на туморите в тялото на бразилеца.

Пеле е единственият трикратен световен шампион, като печели титлата през 1958, 1962 и 1970 година. За националния отбор на Бразилия има 92 мача и 77 гола. В анкетата на ФИФА е признат за Футболист номер 1 на 20-и век.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com