Появиха се СРС от делото на Иванчева и Петрова, кашата е пълна

14994
Появиха се СРС от делото на Иванчева и Петрова, кашата е пълна
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

"Стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства (СРС), потвърждават корупционните действия и тоталния хаос в община "Младост" при управлението на отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, уличени заедно с бившия кмет на района Петко Дюлгеров в искането на подкуп в размер на половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин". С този анонс в стил "когато гръм удари" сайтът "Правен свят" публикува записи от СРС по делото на Иванчева и Петрова.

Внимателен прочит на публикуваното показва, че поне в него няма никъде поискан директно от Иванчева и Петрова подкуп от Ваклин. В началото на публикуваните записи строителният предприемач говори с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, който е сочен от Специализираната прокуратура за посредник при уговарянето и предаването на подкупа. В разговора между двамата се говори как Иванчева искала "двайсе’ евро" и за разгъната площ за застрояване от 12 500 метра, а искането на Иванчева е определено от Ваклин и Дюлгеров като "алчност". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда Иванчева искала подкуп от 20 евро на квадратен метър. Следва уговорка, че "тя няма да се навие за десет" и Дюлгеров предлага "петнайсе’", а Ваклин иска "да почнеме от десет пък къде стигнеме".

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават за постоянно в ареста

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража", като определението не подлежи на о...

След това Ваклин говори с обозначен като "мъж", който му обяснява как работел за "десет – петнайсе’" и че "ше почне нали там – площадки, пътища и ‘сякви. Тя си ги говори така или иначе", но можело Ваклин да действа по "другия вариант", да си избере.

Според публикуваното след това СРС Иванчева и Петрова говорят с Ваклин, но в тези разговори става въпрос за площадка за строеж и как всеки инвеститор допринася с нещо за "Младост" – едни ремонтирали огради на детски градини, други санирали училища. После има ново СРС, как Ваклин и Иванчева говорят за подадени жалби от инвеститорите, които Ваклин представлява. Биляна Петрова пък обяснява как общината е зле с кадрите и затова работата с преписките върви бавно.

В публикувано под това СРС вече Петко Дюлгеров говори с Иванчева и Петрова и там Иванчева казва: "С Ваклин на три по седемдесет и пет". Припомняме, че според показанията на Ваклин пред съда, Петко Дюлгеров му казал, че Иванчева и Петрова му искат за всички проекти в "Младост" общо 500 000 евро. Никъде в публикуваните от "Правен свят" СРС обаче няма споменаване на такова число.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

18-годишна шофьорка блъсна две деца в Сопот, едното е с опасност за живота

Огромно задръстване заради катастрофа край Пловдив

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com