X
 
 

САЩ се насочва срещу компании контактуващи с китайската армия

850 0
photo of САЩ се насочва срещу компании контактуващи с китайската армия
Снимка: iStock
Американското министерство на отбраната съставя списък с китайски компании, за които смята, че имат военни връзки, за да предотврати отклоняването на стратегически важни технологии към Китай, съобщава "Файненшъл таймс", цитиран от ТАСС.

Пентагонът се опитва да "идентифицира китайски компании и организации, които имат преки или косвени отношения с Народоосвободителната армия на Китай, за да намали шансовете за вреди на националната система за снабдяване на отбраната".

Тръмп обяви кратко отлагане на новите мита срещу Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Twitter, че митата върху внос от Китай на стойност 250 милиарда долара няма да влязат в сила на...

Подобен списък ще помогне на правителството да намали потенциалните заплахи от Китай, като използва правилата за контрол на износа и правилата за федерални поръчки, за да забрани на правителствените агенции да купуват технологии от определени компании.

Мерки за сигурност на американската система за снабдяване с оръжие (от крилати ракети до изтребители) се предприемат във връзка с усилията на Китай да получи технологии с двойна употреба, според "Файненшъл таймс".

Тази ситуация отново подчертава необходимостта, правителството на САЩ и частният сектор да бъдат бдителни по отношение на компании, чиито връзки с Народоосвободителната армия на Китай са много трудни за установяване.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители